Trimmen

Mensen met langharige konijnen kunnen bij BunnyTraining Tommie ook terecht voor een trimbeurt voor het konijn.

Zeker voor langharige konijnen is het belangrijk de vacht goed te onderhouden. Dit kun je zelf doen door wekelijks het konijn goed te kammen, maar soms is het handig of nodig om de vacht te knippen of te scheren. Als de vacht in de klit raakt is het moeilijk dit uitgekamd te krijgen zonder de gevoelige huid te beschadigen. Daarom moet dit voorzichtig worden gedaan en soms met behulp van een tondeuse. Bij vervilting is het helemaal noodzakelijk om in te grijpen aangezien vervilting pijn doet voor het konijn en bovendien kunnen deze plekken makkelijk een broedplaats worden voor ongedierte als maden.

Vooral in de rui-periode is het belangrijk een konijn te helpen door hem regelmatig te kammen en zachtjes te plukken. Hiermee haal je zo veel mogelijk losse haren weg, zodat deze niet in de maag van het konijn terecht kunnen komen. Te veel haren in de maag kunnen namelijk leiden tot verstopping bij het konijn, hetgeen fataal kan zijn als de darmen eenmaal stil komen te liggen.

Bij een trimbeurt wordt niet alleen de vacht aangepakt, ook krijgt het konijn een gezondheidscheck en indien nodig worden de nagels geknipt. De kosten voor een trimbeurt zijn €15 (incl.btw). Het trimmen kan bij u thuis gebeuren, dat scheelt stress van het reizen voor de konijnen, maar dan komt er nog wel een reiskostenvergoeding bij  (deze is afhankelijk van waar u woont). Of je komt met de konijnen naar mij toe of naar Konijnenopvang Hillegom. Tevens is er tijdens het trimmen natuurlijk alle gelegenheid om vragen te stellen en krijgt je advies mee waarmee je zoveel mogelijk zelf kunt doen aan de (vacht)verzorging van je konijn.